Hoppa till huvudinnehåll

Uppsägningsorsak

Det är möjligt att konfigurera systemet så att en prenumerant som säger upp ombeds ange uppsägningsorsak som en del av processen.

Konfigurationen sker genom att skapa ett anpassat fält på produkter, där “Uppsägningsorsak” väljs som funktion på det anpassade fältet. Fältet ska kopplas till alla produkter där det ska användas.

Fälttypen “Val av ett alternativ” är mest lämplig att använda. Därefter kan man definiera de valalternativ som ska finnas samt ev. möjligheten att själv skriva något annat än de givna valalternativen.

Fältet visas därefter vid uppsägning i självbetjäningen och utgivargränssnittet.

Steg-för-steg vägledning:

  1. I menyn uppe till vänster välj ''Fält'.

  2. Klicka på 'Nytt fält för' och välj 'Abonnemangar'.

  3. Under Kort namn skriv ett tydligt namn exempelvis "Uppsägningsorsak".

  4. Under Typ välj “Val av ett alternativ”.

  5. Under Funktioner välj “Orsak för uppsägning".

  6. Under 'Associerade produkter' Välj vilka produkter du vill veta uppsägningsorsak för.

  7. Under Valmöjligheter anger du de valalternativ som du vill registrera.
    När du klickar på kugghjulsikonen till höger om ett alternativ kan du ställa in om det aktuella alternativet ska visas i självbetjäningen.

  8. Ge eventuellt möjlighet för kunden att själv ange orsaken, eller att avstå från att ange en orsak genom att markera de relevanta kryssrutorna (se bilden nedan). För bästa användning av fältet rekommenderar vi att markera alla tre inställningarna.

  9. Fyll i ev. andra fält och tryck Spara.

Registrera ångrat köp som uppsägningsorsak

Om man tillåter ångrat köp och vill att detta registreras som uppsägningsorsak krävs en särskild inställning i fältet.

  1. Öppna fältet för uppsägningsorsak (Kontomenyn högst upp till höger > Fält > hitta fältet i listan)

  2. Vid det alternativ som är relaterat till ångrat köp klickar man på kugghjulsikonen.

  3. I popup-fönstret tar man bort markeringen i fältet Visa i självbetjäning och markerar fältet Ångrat köp.

  4. Avsluta genom att klicka på Spara i popup-fönstret och klicka därefter på spara igen för det överordnade fältet

När denna inställning har gjorts får man i abonnemangsöversikten möjlighet att ställa in filtreringen så att endast Prenumeranter som har ångrat sitt köp visas. Detta kan vara användbart för att kontrollera om några Prenumeranter ska få en återbetalning.

Fick du svar på din fråga?